Dashuria esht gezim per tu ber 2, Dashuria esht frike per tu ber 3, Dashuria esht trishtim per te ngelur 1, Dashuria esht dobesia fizike e shpirtit, Dashuria esht poezi e ndjenjav... Shpesh deti flet me fjale te largeta, thote gjera qe askush si di, vetem kush di te degjoje mund te kuptoje, por ti degjo zemren time do te te thote: TE DUA ....TE DUA PERJETESISHT
-----Deshiroj ti kem 5 minuta: 1 Qe te flas; 2. Qe te pergdheli; 3. Qe te shiqoj; 4. Qe te perqafoj; 5. qe te mundem ta kthej oren mbrapa e tja filloj qe nga fillimi!
Askush nuk ka per te dashur sikur une, sepse askush nuk ka nevoj per ty, sikurse kam nevoj une. Ndoshta do te jem nje ne mes tjerve, E ti je per mua njera mbi te gjitha.
Sa Fusha e male e mshefin dahsurin tone, sa lumenje na bllokojn sa hapsire ne mes nesh ekzistojn! Me trup gjindem larg, me shpirt jemi bashk, nje zemer per ty eshte krijuar dhe vetem ty ta kam dhuruar! Te dua zemer e perjetshme.
Nese ne trupin tend ndien diēka me rendesi, ndalu para vetvetes ne qetesi, mbylli menimet thellohu ne shpirt, dil nga bota hyn ne shpirt mendo kujto ēka mund te jete, jam i sigurt se mua do te me gjesh!
Ēdo dite zemra ime dhe menda ime ndalen, bashkohen, dalin jasht botes dhe mendojn vetem ne ty! Me mungon shume!
Pse ty? Sepse je ajo qe gjithemon te kam pritur, ti qe e shendrit jeten time, e pse me duhet te vazhdoj te shkruaj shume fjale kur e gjith mund te perfshihet ne nje TE DUA!
E kaluara me pelqen se te njoha ty, te tashmen e dua se jemi te dy, nga e ardhmja kam frike se mbetem pa ty.
Mos e shiko shkrimin por ruaje kujtimin,Nese une do te vdes kujtimi im do te mbes ,Te dua me zemer e jo me interes per tėrė Jeten time deri sa te vdes.
Me pelqen edhe pse ste njoh shum mire, me melqen por e kam teper veshtir,esht veshtir kur ende se di kush je kur ste njoh e nuk me njeh kur se di qpo ndodh me ne e pranoj qe ti ndryshe pom she qe nje zjarr ne sy ma le edhe pse njeh fjal sma the!!
ty afer nuk te kam a e din qe sonte jan diku 2 sy qe nuk munt te mbyllen nga malli per ty a e din qe sonte diku ne nje dhome esht nje shpirt i vetem qe i mungon!
kumanovare Dy zemra té arta,dy zemra té zgjarta e duan njéra tjetrén edhe pse jan té largta.Ditet po kalojn e muajt po afrohen zemra ime e shkret pret me ty té bashkohet!
Nuk té them té Dua vetém ashtu kot!Té them té Dua me Zemer té plot!Emrin e kam té Dua,mbiemrin vetém ty.Sté harroj kumanovare dhe né varr kur té hy.
nese ne bot te don naj kush dije se jam un. nese ne bot te dojn dy, dije se i para jam un. nese ne bot te don askushi athere dije se kam vdekur un!!
Pash nje lule dhe mendova: erdhi pranvera...Pash shiun dhe mendova: Dikush atje lart po qan...Pash trishtimin ne syte e nje femije dhe mendova: Ndoshta ka nevoje per ngrohtesi...Dhe me vone te pash ty dhe ne fund e kuptova se kam akoma nje arsye per te jetuar.
Nuk po mundem zemren ta fitoj, nga zemra smund te largoj, edhe pse po me bene te vuaj prap ne zemer do te ruaj, edhe pse me bene te vuaj prap ne zemer do te ruaj, edhe pse me bene te qaj prap ne zemer do te mbaj.
Sesht me rendesi ku je ti tani e ku une?Sesht me rendesi as largesia qe na ndan neve.Momentalisht me rendesi eshte SE TI JE KTU KU DO JESH GJITHMON NE ZEMREN TIME.
eta eshte pasuri ruaje!Jeta eshte avanture zbertheje,Jeta eshte dhimbje duroje,Jeta eshte det lundroje,Jeta eshte fshehtesi zbuloje dhe Jeta eshte gezim festoje.
Strugane Ska pranveraa aszapllast nuk kaa zemer qe ska gjakk hajt afrohu pak ma ngatt qe te shof nusee me dullak
MFALE DASHURI SHPIRT U MUNDOVA TE TA KTHEJ
JETA E PA SHPIRT ENDRREN QE KISHIM E THEJ
GJERSA ZEMRA MDRIDHET BASHK ME DOREN QE PO SHKRUAJ
ME MUNGON PRANIA JUAJ/PA TY NDJEHEM SI I HUAJ
SI NJE MERGIMTAR QE E MERR MALLI PER VEND TE VET
PREJ NJE NJERIU TE THJESHT ME BERE TE NDJEHEM MBRET
SAHER ISHA ME TY MDUKEJ SIKUR ISHA NE QIELL
NGRIJA KRAHET QE TMLEDH YJE NE KRAHUN TEND TI SJELL
SHKELQIMI SYVE TU ME NGJANTE NE NJE YLL TE VERTET
DUKESH SI NJE ENGJULL PERENDIE QE SBRET NGA NJE KOMET
NDOSHTA SUN TDHASH DASHURI MIRPO BEN PJES NKUJTIME TMIA
NJE DIT SHPIRT DO TA KUPTOSH SE KET E KAM BERE NGA DASHURIA.
Larg, Malli kėrkon tė mė afrojė afėr teje por larg,
shume largė je .
Syt e mi tė pėrlotur nga pritja e zgjaturė,
buzėt e mija tė pėrvluara nga etja ,
e vallė kur do ta shuaj kėtė etje ???
Syri tė kėrkon, s'tė gjen ,
vetėm loton dhe pret,
Zemra nuk i beson syrit ,
Qindra , mijėra kilometra largė neshė ,
Pėr ne nuk ka ndarje , por durim .
Si mundem tė harroj njė vajzė qė e kam dashur
e ti si mundesh tė harrosh nje djalė qė nė zemėr tė ka mbajtur ,
Si ke guxim tė harrosh atė qė kurrė stė ka urrejtur
Si ke force tė largohesh nga ajo qė tė don pėr jetė?
Kur tė pash mė lindi simpatia
Kur mė buzėqeshe e dita se qenka dashuria,
por kur mė fole e dita
qė dot mė thuash TĖ DUA
kėt e vrejta nga buzėt e tua.
Mos i beso askujt,
e mos e urrej veten
por mė beso mua,
qė pėr ty e jap jetėn.
Edhe pse je larg,
asgjė smė pengon.
Largėsia na ndan,
Dashuria na bashkon!
Ishte natė gjumi nuk mė mirte ....
Mendoja pėr ty sikur tė tė kisha pran.
Shtrėngova jastėkun sikur tė ishe ti
Dhe fillova tė qaj pėr ty i dashur
Dhe me lotėt e mi krijova imazhin tėnd engjėllor.
E putha si tė ishe ti
Dhe mė pas mė kishte zėn gjumi
Tė nesėrmen ti nuk ishe
Fillova tė qaj po mė kot ti kishe ikur
Nė mbrėmje ti u shfaqe dhe papritur
Ti mė the Tė Dua.
Dhe qė prej asaj nate une fle e qetė
me fjalėn qė mė the ti i Dashur....
Tė Dua Shumė
A e din o llokum
Se un ty te dua shum
Shpirt e zemer ti kam fal